E-conomy blockchain ontwikkelaar

Misschien heeft u al wel eens van de term ‘blockchain’ gehoord. Maar wat houdt dit vernieuwende concept nu precies in? In feite is de blockchain het openbare, digitale grootboek waar alle bitcoin transacties in staan die ooit zijn uitgevoerd. Bitcoin is elektronisch geld. Met dit elektronische geld kunt u iemand snel en veilig betalen zonder de tussenkomst van financiële instellingen zoals een bank. Het idee is dat het betalen via de blockchain een stuk veiliger en minder corrupt is in vergelijking met het huidige systeem. Persoonlijke gegevens kunnen niet misbruikt worden door derde partijen omdat de betaling anoniem gedaan kan worden. De blockchain kan u uiteindelijk veel werk en geld besparen en uw bedrijf kan gemakkelijker grip houden op alle uitgaven.  Daarnaast kan de blockchain precies zien wie er schulden hebben en wat iedereen bezit. Dit nieuwe systeem is ontzettend handig voor webwinkels, omdat transacties gemakkelijk geprogrammeerd kunnen worden. Blockchain zorgt ervoor dat een betaling pas wordt verwerkt op het moment dat het pakket verzonden is. Tegelijkertijd wordt een pakket ook pas afgeleverd als de betaling is uitgevoerd.

Waarom blockchain?
Op het eerste gezicht lijkt er weinig mis te zijn met het huidige monetaire stelsel. Er zijn echter een aantal aspecten die sterk verbeterd worden met de komst van bitcoins en de blockchain. Een internationale geldoverdracht duurt namelijk erg lang. Bovendien worden er hoge tarieven gerekend voor deze transacties. Hier zit u natuurlijk niet op te wachten. Vooral voor internationaal georiënteerde bedrijven kost het veel tijd om continue transacties naar het buitenland te verrichten. Met blockchain maakt u gemakkelijk bitcoins over van het ene land naar het andere land. Bitcoin kent geen landsgrenzen. Binnen enkele minuten kunt u geld overmaken naar bedrijven of klanten over de hele wereld. Hier komen geen complicaties bij kijken en alles is in dezelfde valuta.

Transacties zonder een tussenpartij
Een groot voordeel van blockchain is, zoals eerder vernoemd, dat u niet meer te maken heeft met een tussenpartij. Dit maakt directe interacties met de klant mogelijk. Er zijn op dit moment al een aantal bedrijven die succesvol zijn geworden door de deeleconomie. Via de websites van Uber en Airbnb kunt u direct contact opnemen met de chauffeur of de eigenaar van het huis. Gebruikers zijn echter nog steeds afhankelijk van een tussenpartij. Blockchain zorgt ervoor dat deze partij overbodig wordt en draagt op deze manier dus een steentje bij aan de decentralisatie van de economie.

Waarom E-conomy?
Wilt u het blockchain systeem implementeren in uw website? Onze IT professionals hebben ervaring op het gebied van blockchain programmeren. Bij E-conomy gaan we vakkundig te werk en luisteren we goed naar uw wensen. Vervolgens passen wij het design van uw website hier op aan. Wilt u een veilige en transparante website? Dan is blockchain een goede keuze voor u! Wanneer u de vernieuwende blockchain techniek toepast op uw website zal u meteen een grote voorsprong op uw concurrenten hebben. Heeft u nog vragen over blockchain of wilt u een afspraak maken? Bel dan naar 015-7503656 of stuur een e-mail naar info@e-conomy.nl.

 

Blockchain ontwikkelaar 4.00/5 (80.00%) 4 votes